Bijbelse theologie in Afrika

Begin 2006 nam ik deel aan een conferentie in Stellenbosch. Met een groep mensen uit Afrika en Europa spraken we over de invloed die onze eigen achtergrond heeft op de manier waarop we Bijbel lezen. Voor het blad van de universiteit schreef ik een verslag. Daarin wordt duidelijk dat meer nog dan de conferentie een kerkdienst in een township grote indruk op mij maakte. Inmiddels is de bundel met bijdragen verschenen: African and European Readers of the Bible in Dialoque: In Quest of a Shared Meaning. Ik schrijf daarin iets over de manier waarop mijns inziens een brug geslagen kan worden tussen de westerse, historisch-kritische Bijbeluitleg en de lezing/toepassing van de tekst in een situatie zoals in Zuid-Afrika. Het is iets wat me sindsdien sterk bezig houdt. Als hoogleraar dient men zich tegenwoordig te profileren. Voor mij is de keus niet moeilijk: ik wil graag verder op deze ingeslagen weg op zoek naar een wetenschappelijk verantwoorde contextuele methode.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s