Mijn goede voornemen

Ik heb vele goede voornemens, niet alleen bij de jaarwisseling. Ik heb ook goede voornemens in soorten en maten. Sommige hebben betrekking op relaties, andere op mijn gezondheid. Op dit weblog onthul ik bij deze mijn goede voornemen wat betreft de bestudering van het Oude Testament: ik ga nu eindelijk eens serieus werk maken van mijn commentaar op het boek Rechters. Tot op heden heb ik slechts omtrekkende bewegingen gemaakt in de vorm van overzichten en detailstudies. Ik ga nu werken aan het boek voor de serie Historical Commentary of the Old Testament. Een stimulans daarbij is dat ik dit jaar recht heb op studieverlof. Dat moet ik dan wel nog zien te regelen.

Verder verschenen er op de valreep van dit jaar nog twee artikelen van mijn hand over Rechters:

  • The Book of Judges as a Late Construct‘, in: L. Jonker (ed.), Historiography and Identity: (Re)formulation in Second Temple Historiographic Literature (The Library of the Bible / Old Testament Studies 534), New York 2010, 15-28.
  • History and Prophecy in the Book of Judges‘, in: B. Becking, L. Grabbe (eds), Between Evidence and Ideology: Essays on the History of Ancient Israel Read at the Joint Meeting of the SOTS and OTW, Lincoln july 2009 (OTS 59), Leiden 2010, 185-198.

Dat gaat om lezingen die ik eerder tijdens conferenties in Auckland (international SBL meeting 2008) en Lincoln gehouden heb. Ze bevatten enige overlap. Ik begin mij zelf dus te herhalen. Hoogste tijd om tot een afronding te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s