Kaïn en Abel

Voor het altijd weer boeiende tijdschrift Schrift schreef ik een bijdrage over Kaïn en Abel. Daar is al heel veel over geschreven. Dus kom je voor de vraag wat je hier nog aan zou moeten toevoegen. Geforceerde originaliteit gaat doorgaans ten koste van de kwaliteit. Ik heb me dus beperkt tot een verslag van “close reading”. Verder heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om (in een voetnoot) aandacht te vragen voor een opmerkelijke dissertatie in Duitsland, namelijk van Benedikt Hensel in Mainz in 2010. In zijn boek Die Vertauschung des Erstgeburtssegens in der Genesis besteedt hij opmerkelijk veel positieve aandacht aan het werk van de Amsterdamse school. Hij had dan ook goede connecties met Karel Deurloo, die overigens in 1967 gepromoveerd is op een studie over Genesis 4.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s