Bijbelse rampen

Onlangs viel mij de eer te beurt dat ik door een redacteur van het tijdschrift Quest benaderd werd om als deskundige antwoord te geven op een aantal brandende vragen over rampen in de Bijbel. Dat was onderdeel van zijn research voor een bijdrage aan een themanummer over rampen. Hij stuurde mij via e-mail een aantal vragen toe. Die heb ik per ommegaande vrij uitgebreid beantwoord. Het resultaat is te lezen in het nummer dat onlangs verscheen. In 1, 2, 3, 4 bladzijden worden kort en vooral ook fraai geïllustreerd de grootste in de Bijbel beschreven rampen besproken. Het blijkt daarbij vooral te gaan om de vraag naar de historische betrouwbaarheid. Dat is mijns inziens niet de meest relevante vraag. Dat had ik ook duidelijk aangegeven, maar die boodschap was niet overgenomen. Nou ja, het is leuk om in zo’n tijdschrift als deskundige opgevoerd te worden. En het is ook geen ramp dat het tot twee kleine citaten beperkt is gebleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s