Nahum revisited

Voor het prijzenswaardige project van een Nederlandstalige theologische variant op Wikipedia: www.lucepedia.nl ben ik gevraagd om als adviseur voor de kleine profeten op te treden. Voor die gelegenheid ben ik weer eens in mijn teksten over Nahum gedoken. Ooit begon ik mijn werk aan het commentaar door mij in de nalatenschap van mijn illustere voorganger Nico H. Ridderbos te verdiepen. Zijn aantekeningen voor het nooit door hem voltooide boek waren eerbiedwaardig maar in veel opzichten ook wel weer tamelijk gedateerd. Ik besloot er een aparte publicatie aan te wijden. Ondanks de op aandringen van de uitgever gekozen pakkende titel “Worstelen met een wrekende God” belandde die heel snel in de ramsj. Dat geeft mij denk ik wel het recht om het nu ook maar via internet ter inzage aan te bieden. Ik voeg er nog een wat meer anekdotisch verhaal aan toe dat ik later voor Liter schreef.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s