Samenloop

Onlangs kreeg ik de aflevering van het Nederlands Theologisch Tijdschrift toegestuurd waarin een (kritische) recensie staat die ik heb geschreven over het boek van Harmen U. de Vries, Hoe worden de doden opgewekt? Toen ik het nummer (66/2; zomer 2012) ging doorbladeren, viel mij op dat er allerlei lijnen en lijntjes lopen naar dingen waar ik mee bezig was en ben. Om te beginnen staat er een artikel in van Alle G. Hoekstra over een boek van mijn Indonesische collega Gerrit Singgih. De afgelopen jaren heb ik nauw met Gerrit Singgih samen gewerkt in de begeleiding van mijn Indonesische promovendus Agus Setiawidi. Vervolgens zag ik dat het boek besproken wordt dat ik samen redigeerde van Archibald van Wieringen, De Bijbel theologisch (het boek dat bijna uitgeroepen werd tot het beste theologische boek van het jaar, maar dat [terecht!] werd verslagen door het boek van Gerben Heitink). Eveline van Staalduine is gematigd positief. Het daarna gerecenseerde boek is van de hand van Johannes de Moor, mijn promotor, en Marjo Korpel, mijn opvolger als assistent van De Moor. Even later is er een bespreking van het boek van Wim Weren (met wie ik in de redactie van De Bijbel vertaald zat). Het gaat over de manier waarop in De Bijbel over de dood gesproken wordt. Dat is een thema dat mij sinds mijn dissertatie bezig houdt.

Kortom, het leek wel bij het doorbladeren van dit tijdschrift of mijn wetenschappelijke leven aan mij voorbij trok. Je zou eruit kunnen concluderen dat ik midden in het academische leven sta. Het roept echter ook de vraag op of ik niet eens wat anders moet gaan doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s