Vertalen en vertolken

Op 26 maart 2010 werd zowel in Woord & Dienst als in Christelijk Weekblad een bijdrage van mijn hand gepubliceerd. Ze hebben ook met elkaar te maken. In Woord & Dienst gaat mijn artikel over de discussie over de NBV, in Christelijk Weekblad vervolg ik mijn betoog over de juiste omgang met heilige teksten zoals de Bijbel. In beide gevallen doe ik een poging tot een verheldering van de vaak verwarde en verwarrende discussie. Dat is niet eenvoudig, want men reageert in deze nogal eens emotioneel en fel. Nuchterheid ziet men dan soms als gebrek aan respect voor de heilige tekst en begrip voor afwijkende opvattingen als verraad aan het heilige gelijk. Maar het is de moeite wel waard.

Tijdens de synodevergadering heb ik de discussie over de NBV ingeleid met een betoog dat in grote lijnen overeenkomt met mijn bijdrage in W&D. Het is opgenomen door de IKON. Zie deze link (mijn bijdrage begin na 11:50).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s