“Eert uw vader en uw moeder”

Voor het tijdschrift Festus heb ik een bijdrage geschreven over het vijfde gebod: “Eert uw vader en uw moeder”. Het thema van dit nummer van Festus is “Zorg”. Gezien mijn verleden als geestelijk verzorger in een verpleeghuis spreekt me dat aan. Je moet daarbij wel oppassen voor al te snelle en gemakkelijke conclusies. Wie zal ontkennen dat ouderen en zeker ook onze ouders goede zorg verdienen? Aan de hand van een aantal Bijbelteksten heb ik een en ander geprobeerd te relativeren en te problematiseren. Zo kunnen Bijbelteksten ons aan het denken zetten en ook motiveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s