De Bijbel als literaire kunst

Voor het Ouderlingenblad heb ik een stukje geschreven over de Bijbel als literaire kunst. Het is soms een verademing om “gewoon” in de Bijbel te lezen, dat wil zeggen: dat je niet bezig hoeft met vragen naar historiciteit en theologische relevantie. In de Bijbel vind je goede poëzie en sterke verhalen. Die literaire kwaliteiten gaan nog wel eens verloren in geloofsdiscussies. Daarom heeft iemand als Jan Fokkelman een groot wantrouwen jegens theologen die zich volgens hem niet onbevangen naar een tekst kunnen kijken. Hij heeft wel een punt, al lijkt hij zelf niet onbevangen in gesprek te kunnen gaan met theologen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s