Drewermann, Jona en de Bijbelwetenschap

In maart nam ik deel aan een studiedag van de Studiekring Drewermann Nederland. Men had mij gevraagd iets te zeggen over de relatie tussen Drewermann en de Bijbelwetenschap aan de hand van de uitleg van het boek Jona. Zoals meestal had ik mijn “lezing” niet uitgeschreven. Ik had een powerpoint met mooie plaatjes waaromheen ik mijn verhaal kon houden. Ik kon dus geen uitgewerkte tekst aanleveren voor de Nieuwsbrief. Daar had ik ook niet zo’n zin in, want ik vind het niet leuk om achteraf nog een keer op papier te zetten wat ik al improviserend en reagerend op de aanwezigen had gezegd.Ik heb dat ook met preken die men achteraf graag nog op schrift wil hebben.

Tot mijn verrassing bleek dat voor deze studiedag niet nodig te zijn. Onlangs ontving ik de nieuwsbrief met daarin een uitgebreid verslag van mijn lezing. Vervolgens is het dan natuurlijk wel spannend of het ook overeenkomt met het beeld dat ik zelf van mijn bijdrage had. Na lezing van de samenvatting door Mar van der Velden kan ik alleen maar vaststellen dat hij zijn werk bewonderenswaardig accuraat heeft gedaan. Het staat er soms waarschijnlijk mooier dan ik heb gezegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s