Verzoening

Voor het Paasnummer van Christelijk Weekblad schreef ik op verzoek van de redactie een stukje over verzoening. Het moge trouwe lezers van dit weblog duidelijk zijn dat een dergelijk binnen de christelijke dogmatiek zwaar beladen thema nu niet iets is waar ik graag de tanden in zet. Geef mij maar een inspirerende Bijbeltekst. Een onlangs door mij gegeven cursus in het post-academiale onderwijs bracht echter uitkomst. Met een groep enthousiaste predikanten had ik mij gebogen over de verhalen in de boeken Samuël over David. Het was me weer eens duidelijk geworden hoe mooi die verhalen in elkaar zitten. Dat merk je aan allerlei thematische lijnen die zichtbaar worden als je de teksten in hun bredere verband leest. Ik besefte dat ook het thema verzoening een mooie invalshoek bood om nog eens naar die opmerkelijke geschiedenis van David en zijn zonen te kijken.

Een gedachte over “Verzoening”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s