Bijbel en internet

Van de redactie van Bibliotheca Orientalis ontving het verzoek om een artikel te schrijven over “web-based resources” op het terrein van het Oude Testament. Ik weet niet waaraan ik deze eer te danken had. Ik heb ooit wel eerder over Bijbel en computer geschreven: in een bijdrage voor Interpretatie uit 1999 en een artikel samen met Jan-Wim Wesselius voor Theologisch Debat in 2006. Maar als je daar weer eens naar kijkt, dan zie je vooral hoe snel alles op dit terrein veroudert. Nu kreeg ik in ieder geval de kans om up-to-date te blijven, al is wat ik enkele maanden geleden schreef inmiddels ook al weer verouderd. Eigenlijk is zo’n artikel in een tijdschrift ook geen goede manier om dit soort informatie door te geven. Een goed en vooral ook regelmatig bijgehouden blog is beter. Daar verwijs ik dan ook naar. Niettemin ben ik heel blij met deze publicatie, met het goede gezelschap waarin verkeer en met het feit dat dit nummer online is gezet. Een nadeel daarbij is dan wel weer dat op deze manier de links naar de verschillende webpagina’s verdwenen zijn. Daarom voeg ik voor de lezer dezes de tekst als Word-file (dus met de links) toe.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s