De kunst van het commentaar

Deze week mocht ik weer het “commentaar van de redactie” leveren voor Centraal Weekblad. Dat is een hele kunst. Het moeilijkst is misschien nog wel om het juiste onderwerp te vinden. Het moet actueel zijn en zich ergens op het grensvlak van kerk en samenleving bevinden. Ik heb nog met studenten overlegd. Iemand suggereerde om in te gaan op het bericht dat een Amerikaanse senator een rechtszaak tegen God had aangespannen. Misschien was er ook nog wel verband te leggen met de Australische film van enkele jaren terug “The Man Who Sued God”. Die film is inderdaad heel aardig, maar gaat meer om het gevecht tegen verzekeringsmaatschappijen. De senator is vooral boos op mensen die voor van alles en nog wat (in de eerste plaats hun eigen gewin) rechtzaken aanspannen. Ik koos dus voor Uruzgan. Dat heeft vooral ook met onze buren te maken. Hun kleinzoon is sinds kort uitgezonden. Ik kan me voorstellen hoe spannend dit voor hen moet zijn. Het zegt in ieder geval wat over de ernst van de beslissing die de regering binnenkort moet nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s