Leven na de dood

In 1986 ben ik gepromoveerd op een proefschrift over de vergelijking van het Oude Testament en de omringende culturen wat betreft de voorstellingen van het leven na de dood (Beatific Afterlife in Ancient Israel and in the Ancient Near East). Ook daarna heb ik er nog het een en ander over gepubliceerd. In zekere zin mag ik mij dus een deskundige noemen op dit terrein. Mijn kennis is echter indirect: ik houd me slechts bezig met de beschrijving van wat anderen hierover denken en berichten. Er zijn mensen die beweren dat ze ervaringsdeskundigen zijn. Ze hebben contact met doden of hebben een kijkje kunnen nemen over de rand van het leven. Op basis van wat ik er in de loop der jaren zo allemaal over heb gelezen meen ik een kritisch standpunt in te moeten nemen. Ik schreef er een stukje over in Centraal Weekblad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s