Intercultureel Bijbellezen

Op 12 juni 2008 aanvaardde Hans de Wit zijn ambt als bijzonder hoogleraar op de “Leerstoel voor vrede en gerechtigheid”, ingesteld ter gedachtenis en voortzetting van denken en doen van bisschop Dom Hélder Câmara. Ik schreef er een stukje over in Centraal Weekblad. De persoon van “de bisschop der armen” spreekt nog steeds aan. En als dat niet zo is, dan moet hij op een goede manier ter sprake worden gebracht. Voor dat laatste is Hans de Wit zeer geschikt. Hij doet dat o.a. via het wereldwijde project van intercultureel Bijbellezen “Through the Eyes of the Other”. Daardoor komt de Bijbel goed tot zijn recht en leer je elkaar als Bijbellezers in heel verschillende situaties goed kennen. Beide dragen grensoverschrijdend bij aan vrede en gerechtigheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s