Studiebijbels

Onlangs schreef ik voor de tweede keer een recensie over een Nederlandse studiebijbel op basis van de NBV. Ruim een jaar geleden had ik al iets aardigs geschreven over de NBV Studiebijbel, nu ging het over de Studiebijbel in Perspectief. Dat blijkt – anders dan ik verwacht had – een heel bruikbaar hulpmiddel te zijn dat vooral ook sympathiek overkomt. Omdat uit de aankondiging bleek dat deze studiebijbel gericht was op conservatief protestants Nederland, had ik me voorbereid op het zoveelste achterhoedegevecht van een orthodoxie die maar niet kan of wil begrijpen dat je de Bijbel geen recht doet door hem op te vatten als een bundeling van tijdloze waarheden. Dat valt echter reuze mee. Er wordt ruimte gegeven aan een goede weergave van de belangrijkste argumenten. Het werd dus een positief stukje. Vaak gaat het in recensies – bij mij in ieder geval – anders, maar dit is wel zo leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s